0036 20 20 55 118
info@rafting-szlovenia.hu
Industrijska cona 4a. 5230 Bovec, Szlovénia

Bovec környéki látnivalók

Bovec és környéke bőven megér pár napot. Megmutatjuk kedvenc helyeinket, vízeséseket, kanyonokat, túra útvonalakat és egyéb természeti látnivalókat, melyeket egyénileg fedezhettek fel nyaralásotok során. Vannak köztük rövid séták, melyekre kisgyermekkel is elindulhattok. Pár órát, maximum fél napot vesz igénybe a kirándulás, és vannak köztük komoly, teljes napot, de akár több napot is felölelő kirándulások, hegymászások. Valamint megmutatjuk kedvenc nyári fürdőző helyeinket a völgy természetes vízeiben.


Élménydús barangolást kívánunk Neked Bovec környékén!

Nagy Kanyon (Velika Korita)

A Soca folyó leghosszabb kanyonja. Kezdd a sétát a Lepena völgyből és a jelzett úton, a folyó bal partján végig tudsz sétálni a kanyon mentén egészen egy függőhídig.

Krni tó

A legnagyobb alpesi tó Szlovéniában. A Lepena völgy végéből induló, jelzett túra útvonal vezet a tóhoz. Kb. 2,5 óra elérni a tavat. A tóhoz közel található túristaházban csillapíthatod éhséged.

Kozjak vízesés

A völgy legszebb vízesése, mely rövid, 20 perces sétával elérhető. A Kobaridban található Lázár kempingtől indulval, a függőhídon átkelve jelzett út vezet a vízeséshez.

Mangart hegy

A nyereg (2000 m), autóval is elérhető, ez Slovénia legmagasabb útja.Innen indulva van lehetőség könnyű sétara is és a csúcs megmászására is. (jelzett túraút/via ferrata)

Soca menti túra

Gyönyörű gyalog ösvény végig a Soca folyó mentén. A Soca forrástól Bovecig 20 km, kb 5 óra alatt teljesíthető. Függőhidakon át, vízesések, kanyonok mentén visz az út.

Predel tó

Az Olasz-Szlovén határhoz közel, az olasz oldalon, található gyönyörű alpesi tó nyáron akár a 20°C is eléri. A nagy melegben jól esik egy hűsítő úszás a tóban.

Slemenova špica

A Vršič hágóból indul a jelzett túraút, mely a Sleme platóra vezett, ahonnan ,még egy spiccre kapaszkodhatunk fel. Gyönyörű kilátás, a platon olykor pici "tavacskák" vannak.

Nadiža folyó Napoleon híd

Kobarid és az Olasz határ közelében található Nadiža folyón átívelő gyönyörű, Napoleon korabeli kőhíd. A hely alkalmas nyáron fürdésre is köszönhetően a melegvízű Nadižának.

Virje vízesés

Könnyű, pár perces sétával elérhető gyönyörű vízesés Plužna falu közelében. Ha erre jársz nézd meg a Gljun patak forrásvidékét is, mely szintén egy rövid séta csak.

Svinjak

1653 m magas hegycsúcs, melyről páratlan kilátás nyílik Bovecre és a Soca folyó völgyére. A jelzett túraút Kal Koritnica faluból indul, kb 3 óra a teljes gyalogtúra.

Boka vízesés

Szlovénia legbővízűbb vízesése. Látványos,106 m magas vízesés, mely Bovetől pár km-re a főútról is látható. 15 perces könnyű séta vezet jelzett túraúton a kilátópontba.

7 tó völgye

Egyik legszebb túraútvonal, mely a Triglavra vezet. 8 km hosszú völgy 7 tóval, mely a Soca völgyéből is elérhető, Lepoč felől indulva a Prehodavci házat érintve.

Soca folyó Boka vízesésnél

Gyönyörű túraútvonal a Soca mentén, a Soca forrásátől egészen Bovecig 20 km, mely függőhidakon kanyonok, vízesések mellett vezet. kb. 5 óra gyalogtúra

Kriski podi

Gyönyörű mészkőplató Trenta fölött a Triglav Nemzeti parkban. Páratlan kilátás, számtalan kis tó és könnyen elérhető hegycsúcsai miatt a túrázók kedvelt helye.

Krn csúcs

A Krn-i tótól folytatva a túrát a 2244 m magas Krn csúcsra érünk. A jelzett útvonalon számtalan I. Világháborús maradványt láthatunk.

Vršič hágó

Szlovénia legmagasabb hágója 1611 m, mely Trentát és Kranjska Gorát köti össze. A hágóból számtalan jelzett túraútvonal indul a közeli hegyekre mint Jalovec, Prisojnik, Mojstrovka.

Ajdovska deklica

Egy lány arca sziklából a Prisojnik hegy északi falán, mely a Vršič felé az útról is látható (Poštarski dom-tól). Legenda is kapcsolódika sziklaképződményhez.