0036 20 20 55 118
info@rafting-szlovenia.hu
Trg Golobarskih zrtev 40. 5230 Bovec, Szlovénia

Kérdésed van? Talán itt megtalálod a választ rá!

Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló kérdéseket vadvízi túráinkkal, Boveccel, Szlovéniával kapcsolatban.

Még sohasem raftingoztam...

Kezdő raftingos vagy, és egy picit tartasz a vadvízi túrától? Ne tedd! A rafting, vadvízi evezést jelent és nem borulást, vagy úszást! Félnapos rafting túráinkat és Egésznapos rafting túráinkat egyaránt úgy alakítjuk, hogy első raftingosainknak is legyen idejük megbarátkozni a sok újdonsággal. Mielőtt még vízre szállunk, ejtünk pár szót a felszerelésről és a biztonságról, majd túravezetőnk egy jó raft csapatot kovácsol belőlünk, hogy aztán minden akadályt zökkenőmentesen vegyünk. Az elején csordogálunk, nézelődünk, majd jöhetnek a kisebb zúgók, de persze, azt nem felejtjük el miért is jöttetek! Így ami soha nem maradhat ki, az igazi rafting!

Mikor a legjobb raftingozni?

A Soca folyó minden évben november 1-től márc.15 ig „téli álmot alszik” ilyenkor nem szervezünk túrákat :) A Rafting Szlovénia 2016ban március 26-án nyitja boveci irodáját így ettől a naptól, október 31-ig minden nap várjuk szeretettel a raftingozni, kanyoningozni és vadvízi kajakozni vágyókat. Összesítettük Nektek, melyik hónapban milyen időjárásra számíthattok, és mikor milyen programokat ajánlunk.

Április

Általában még nem indul meg a hóolvadás, így nincsenek nagy vizek, kezdő, középhaladó kajakiskolához kiváló a vízállás, nincsen tömeg a folyón és gyönyörű a Soca színe! Egész napos, fél napos rafting túráinkhoz szintén jó időpont, bár a nagyon fázósaknak, és gyermekeknek még hűvös van! Családi rafting és Kanyoning programunkat még nem ajánljuk!

Május

Többnyire a hóolvadás megindulásának kezdete, így a nagy vízes rafting túrák időpontja is egyben! Kajak iskolához, kajak tanfolyamhoz még mindig lehet ideális folyószakaszt találni. Családi rafting programunkat a legkisebbeknek csak akkor javasoljuk ha tartósan jó idő van májusban de nekik a júni.-júli.-aug. a legideálisabb időszak! Kanyoning programunkat csak a hidegtűrőbb embereknek javasoljuk.

Június

Megkezdődik a nyár, de a Soca völgyben ez még mindig csak előszezon, ha nem szereted a tömeget, gyere júniusban! Kiváló időpont baráti társaságoknak, kisebb csapatoknak egy élménydús hétvégét raftingozással és kanyoningozással tölteni! Javasoljuk Egésznapos rafting túránkat, ilyenkor a felső szakaszon is nagyon jó víz van. Családi rafting, kajak iskola és kanyoning programjainkra is mindenkit várunk szeretettel!

Július - Augusztus

Bovecben ez a főszezon. Szállásra és vadvízi programokra érdemes előre foglalni időpontot. Nagy forróságra lehet számítani, a Soca eléri maximális hőfokát, de még mindig frissít. A Soca vízállása augusztus végére eléggé lecsökken, hacsak nem jön pár nap esővel. Ilyenkor ugyan nicsenek nagy, felfröccsenő hullámok, de nagy esések alakulnak ki, a sok sziklától pedig technikássá válik a folyó. Rafting túránk során, szörfözésre és egyéb játékokra sokkal több lehetőséget ad ilyenkor a Soca! Családi rafting és kanyoning programunkat erre az időszakra ajánljuk a legjobban! Kajak iskolára és kajak túrára is kitűnő időpont.

Szeptember

Már lement a főszezon, még mindig nagyon jó idő van, viszont ilyenkor már jöhet pár nagyobb eső, ami emel egy kicsit a folyó vízállásán, így újra jöhet a nagyvízes rafting. Családi rafting, kajak iskola és kanyoning programunkra is ideális időszak!

Október

Szerintünk ilyenkor a legszebb a Soca völgy, a fák elkezdenek színesedni, a folyó smaragdzöld színét mégjobban kiemelve. Ez már az utószezon. Raftingra és kajakiskolára ideális időszak, kanyoning és családi rafting programjainkhoz már hűvös van, ezért csak a legmerészebbeknek ajánljuk!

Rossz idő esetén is indul a túra?

Vadvízi túráink esőben is indulnak. Vízes program révén, ígyis -úgyis vizes lesz mindenki, hogy ez a folyóból vagy az égből jön, annak már nincsen jelentősége. Hűvösebb idő esetén pedig vastagabb neoprén ruhákat adunk, hogy senki ne fázzon!
A Rafting Szlovénia túrája csak a folyó vagy a kanyon áradása esetén (ezt általában előre tudjuk, így értesítünk róla) vagy egyéb természeti katasztrófa, kritikusan szélsőséges időjárás esetén marad el.

Nem vagyok túl sportos, végig fogom bírni?

A rafting túra minden átlagos kondíciójú ember számára teljesíthető és élvezhető! Rafting túránk során nem kell folyamatosan evezni, mindig csak pár evezőcsapás szükséges, hogy túravezetőd megfelelően tudja kormányozni a rafting hajót. Kezdő raftingosoknak is bátran ajánljuk egész napos rafting túránkat, persze a nap végére garantáltan mindenki elfárad. Az új élmények, a tiszta levegő, és a mozgás meghozza a hatását.

Milyen ruhát vigyek a túrára?

Minden technikai felszerelést rafting, kanyoning és kajak túránkra tőlünk kaptok, Nektek az alábbi dolgokkal kell készülni a túrára:

 • fürdőruha
 • törölköző
 • szemüveg/napszemüveg rögzítő pánt
 • rövid újju lycra (ajánlott)
 • naptej

Milyen felszerelést kapok?

Tudj meg többet a rafting túra vadvizi felszereléseiről

A rafting túra vadvizi felszerelései Rafting, vadvízi kajak és kanyoning túráinkhoz minden technikai felszerelést Tőlünk kaptok. A videóban a Rafting túrán és a könnyű vadvizi kajak túrán használt vadvizi felszereléseinket mutatjuk be. Minőségi, folyamatosan karban tartott, vagy cserélt, jó állapotú felszereléseket adunk vendégeinknek.

Vadvízi felszerelések Rafting, Kanyoning, Kajak túrára és Kajak iskolához:

 • Neoprén nadrág (4 mm vastag)
 • neoprén kabát (3 mm vastag, hűvösebb idő esetén használjuk evezős dzseki
 • neoprén cipő (elérhető cipőméret: 26-50)
 • mentőmellény (4 csatos, gyerekméretek, legnagyobb 112 cm-es mellkas méretre való) sisak (állítható)

Neoprén felszereléseink minde túra után fertőtlenítős mosást kapnak, így ügyelünk a tisztaságra és a higiéniára.

Egyéb vadvízi felszerelések kajak iskolához:

  • Hullámkötény (Peak UK és Palm)
  • Ainsworth kajaklapát (különféle méretben, balos, jobbos forgatású is, elérhetőek).

Elérhető vadvízi kajakjaink:

    • Dagger Mamba 8.0
    • Dagger Mamba 8.5
    • Dagger GTX
    • Dagger Nomad 8.5
    • Liquidlogic Flying Squirrel 85

Kajakjainkat folyamatosan cseréljük, illetve új kajakokkal szélesítjük a választékot.

GoPro Kamerámat hogyan rögzíthetem?

Több sisakunkra is rögzíthető GoPro fejkamera, a sisakok 2 méretben elérhetőek. Ha ilyen sisakot szeretnél használni vadvízi túránkon, kérlek jelezd előre és félre tesszük Neked!

Mennyivel előre kell lefoglaljam vadvizi túrámat?

A tavaszi, nyár eleji hétvégékre, hosszú hétvégékre és a nyári főszezonra (Július, Augusztus) érdemes előre foglalni legalább 2-3 héttel, főleg ha nagyobb csapattal tervezel jönni. Kis csoportos túrákat szervezünk, így a frekventáltabb időpontokra hamar megtelnek túráink. Ha tudod mikor jönnétek, mennyien és milyen vadvízi programon vennétek részt, lépj velünk kapcsolatba és foglald le túrádat minél hamarabb!

Milyen pénznemben tudok fizetni?

Szlovén cég révén, csak eurot tudunk elfogadni. Boveci irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség, az előleget azonban online fizető rendszerünkön keresztül, euroban, banki költségek nélkül, tudod rendezni

Mely bárok, kávézók ajánlottak Bovecben és környékén?

Ha marad még energiád a raftingos, kajakos, kanyoningos élmények után estére, számtalan lehetőség van a kiruccanásra, bulizásra Bovecben. Ha csak egy italra vágysz, társasággal leülni beszélgetni, 3 hely közül is választhatsz. Bovec központjában:

  • Kavarna (ahol első osztályú cappucinot főznek),
  • Platz Cafe (ha már minden más bezárta főtéren, ők még nyitva vannak),
  • Felix Bar (egy igazi kocsma kiváló kiszolgálással)
  • Kicsit távolabb a központtól Crna Ovca- Fekete Bárány (5 perc séta). Hangulatos faházikó, jó zene, széles italválaszték. Teniszpálya, kinti grillező, játszótér, boulder fal, a pince részben biliárd várja a vendégeket.

Nyáron főszezonban (július augusztus) a főtéren felállított színpadon is sok programmal kedveskednek az idelátogatóknak. Koncertek, Folklór estek, tánc, és még sok egyéb színesíti az estét.

Foglald le a helyedet még ma!

Limitált férőhelyek miatt javasoljuk, hogy foglalj előre.